Kurs för Juan Romero Mancera

2020-05-25
/
by admin
/
Comments Closed
/
in

Kurs för Juan Romero Mancera

2020-05-25
/ /
in
/
Comments Closed

Evenemangsdetaljer


Plats: Ridakademi Norr
Tid: 10-13 september 2020
Instruktör: Juan Romero Mancera

Vill du lära din häst att verkligen arbeta bakifrån och söka en ärlig kontakt med handen? Behöver du öka impulsionen i hästens rörelser? Behöver du mer elasticitet och steglös reglering i din häst? Eller har du redan en bra grund, men vill komma till mer samling utan att förstöra det du redan har byggt upp? Då ska du inte missa den här kursen! Juan Romero Mancera är en riktigt bra representant och ambassadör för den gamla spanska ridningen när den var som bäst! Utan stress och press ska hästen lära sig hur den ska bära upp sig bakifrån, så att den kan använda sin fulla potential.

Föreläsning torsdag kväll
Praktiska lektioner fredag – söndag

 

 

Alta Escuela

Juan baserar sin ridning på den gamla spanska ridningen Alta Escuela. Han krånglar inte till det tekniskt, utan är istället fokuserad på att ridningen ska vara funktionell. Fokus på flöde, takt och tempo. Ryttaren skapar förutsättningar för hästen att göra de rörelser man ber om, för då kommer hästen att göra rätt. Känslan för hästen är Juans ledord.

En bra grund – impulsion

Juan är noga med att alla lägger en bra grund i sina hästar innan de går vidare med mer avancerade rörelser. Detta innebär att hästen ska kunna jobba genom hela kroppen, bakifrån och fram. Kraftöverföringen från bakbenen ska gå in i hästens ryggrad och vidare framåt genom hästen, utan att blockeras av bakåtriktade krafter skapade av till exempel en mothållande hand. Juan är en av de få instruktörer jag har träffat på som verkligen klarar av att lära ut impulsion utan att det bara blir mer drivning och ett ökat påskjut.

Vem bör gå kursen?

Den här kursen vänder sig både till den som vill ha hjälp att lägga en bättre grund och utveckla hästens impulsion så att hästen verkligen kommer mellan hjälperna och till den som vill vidareutveckla och förfina sin ridning på hästens villkor! Man behöver inte ha nått en speciell nivå i sin ridning för att delta i kursen, utan varje ekipage arbetar på sin nivå. Ett ekipage kan arbeta med grunderna medan ett annat ekipage jobbar med övningar som piaff, passage och galoppiruetter.

Har du en P.R.E eller Lusitano är det här en självklar kurs för dig, eftersom Juan kan de iberiska hästarna utan och innan. Han har även erfarenhet av varmblod och andra hästraser och välkomnar alla och lägger samma engagemang i varje ekipage oavsett nivå. Ridningen är inte kopplad till en viss gren, utan Juan kan förbättra rörelserna och bärigheten hos såväl tävlingsryttare, ryttare inom klassisk/spansk ridning och fritidsryttare!

Vad ingår i kursen?

Som ryttare så får du under kursens tre dagar totalt sex privatlektioner för Juan. Man hinner alltså både arbeta med problem i grunderna och gå vidare i ryttarens och hästens inlärning. Förutom torsdagens föreläsning kommer Juan inte att ha några formella teorilektioner, utan han förklarar tillvägagångssätt, inlärning och mål löpande under lektionerna.

Du kan även passa på att komma som åhörare. Du får då en god inblick i hur man på ett enkelt och pedagogiskt sätt lär hästen att arbeta genom kroppen och komma mellan hjälperna och hur man därifrån går vidare med olika övningar, med att öka hästens register inom varje gångart och med att öka hästens samlingsgrad. Du kommer också att få se hur den spanska ridningen är utformad när den är som bäst! Du kommer att få se många olika ekipage och hur alla ryttare och hästar kan vidareutvecklas utan stress och press! Om du inte har tid att delta hela helgen kan ett alternativ vara att komma en stund på fredagen för att se ekipagens startpunkt och hur Juan väljer att initiera inlärningsprocessen, och sedan följa upp det med att se resultatet på söndagen. Du väljer själv i vilken utsträckning du vill delta.

Föreläsning på torsdag kväll

Tid: 18:00-20:00

Den spanska ridningen är inte så homogen som många kanske tror. Det finns flera olika inriktningar! Under torsdagens föreläsning reder Juan ut begreppen för oss och förklarar vad som skiljer sig mellan t.ex. Alta Escuela, Doma Classica och Doma Vaquero. 

Med de olika spanska ridstilarna som utgångspunkt förklarar Juan sedan hur han tycker att man ska utforma hästens utbildning. Här kommer han även in på unghästträning, vilket är extra spännande för dem som har en unghäst och vill kunna göra rätt från början och slippa gå tillbaka och reparera senare i hästens utbildning.

Vem är Juan Romero Mancera?

Juan Romero Mancera har i 26 år arbetat tillsammans med Miguel Barrionuevo, grundaren till Appassionata och en av Nuño Oliveiras elever. Juan driver en gård i Malaga, dit man kan komma och rida på hans välskolade hästar.

Språk

Juan kan kan inte så mycket engelska, men han har med sig sin samarbetspartner Susanne, som tolkar! De är så samspelta, så det fungerar väldigt bra såväl under lektionerna som när man diskuterar och umgås under middagarna.

Förra årets kurs

Juan hade en kurs här förra hösten. Den blev väldigt uppskattad bland alla deltagarna. Här kan du läsa mina anteckningar från den kursen!
Läs mer…

Program

Torsdag
18:00-20:00   Föreläsning
                          Den spanska ridningen
                          Utbildningsgången enligt Juans principer

Fredag
09:00-13:00   Ridning 8 ekipage x 30 minuter
13:00-14:00    Lunch
14:00-18:00    Ridning 8 ekipage x 30 minuter ca
19:00                Middag

Lördag
09:00-13:00   Ridning 8 ekipage x 30 minuter
13:00-14:00    Lunch
14:00-18:00    Ridning 8 ekipage x 30 minuter ca
19:00                Middag

Söndag
09:00-13:00   Ridning 8 ekipage x 30 minuter
13:00-14:00    Lunch
14:00-18:00    Ridning 8 ekipage x 30 minuter

Priser

Ryttare (6 lektioner, föreläsning och stallplats ingår)     4 900 kr
Torsdagens föreläsning (fika ingår)                                    250 kr
Åhörare (per dag)                                                                 500 kr
Åhörare (alla 3 dagar + föreläsningen)                             1 100 kr
Boende (tor-sön, del i 2- eller 3-bäddsrum):                     990 kr
Matpaket (all inclusive, alla 3 dagar):                                920 kr
Matpaket per dag (exkl. middag):                                       160 kr

Utskriftsvänlig information

 

 

 

 

 

 

 

 

Bokningsspecifikationer

Biljett Pris Antal
Ryttare (6 lektioner, föreläsning och stallplats ingår) 4 900,00kr Slutsålt
Torsdagens föreläsning (fika ingår)  250,00kr Slutsålt
Åhörare (per dag) 500,00kr Slutsålt
Åhörare (alla 3 dagar + föreläsningen) 1 100,00kr Slutsålt
Boende (tor-sön, del i 2- eller 3-bäddsrum) 990,00kr Slutsålt
Matpaket (all inclusive, alla 3 dagar) 920,00kr Slutsålt
Matpaket per dag (exkl. middag) 160,00kr Slutsålt
Bokningen är bindande. Vid avbokning återbetalas kursavgiften endast om Du har ordnat en ersättare till Din plats på kursen eller om det finns andra reserver som kan ta Din kursplats. Vid sjuk eller skadad häst hjälper vi Dig om möjligt att utan extra kostnad ordna en ersättningshäst.

För att Din bokning ska vara giltig och Du ska vara säkrad en plats på kursen så måste Du betala in hela kursavgiften (inklusive mat och boende) inom tre bankdagar. Vid bokning av föreläsningar går det även bra att betala kontant på plats. Betalning av kurser ska ske till BG eller Swish:

  • Bankgiro: 5054-5383
  • Swish: 070-282 29 56
Vid betalning från utlandet till bankgiro gäller följande:
  • IBAN: SE7680000842029447323933
  • BIC: SWEDSESS

Comments are closed.

  • Artikelarkiv

  • Webshop