Sitsanalys med Birthe Vogelius

2021-05-30
/
by admin
/
Comments Closed
/
in

Sitsanalys med Birthe Vogelius

2021-05-30
/ /
in
/
Comments Closed

Evenemangsdetaljer


Datum: 3 juli 2021
Plats: Ridakademi Norr
Instruktör: Birthe Vogelius

Är Du som ryttare rakriktad? Sitter Du helt symmetriskt på hästen? Passa på att göra en sitsanalys när Birthe Vogelius kommer till Ridakademi Norr så får Du svaret på frågorna. Du får också hjälp att hitta precis de övningar Du behöver för att förbättra Din symmetri. Genom att använda en tryckmatta som kopplas till en dator baseras bedömningen på fakta och inte tyckande! Den här dagen har Du också möjlighet att delta i ett corepass för att träna upp din bålstabilitet!

Vem är Birthe Vogelius?

Birthe Vogelius är sjukgymnast och författare till boken Spänst och harmoni i ryttarens sits. Hon har 30 års erfarenhet av att arbeta med ryttare och har under sin yrkesverksamma tid ständigt vidareutvecklat sin kompetens och sina arbetsmetoder. Birthe har nyligen gjort screening av alla Sveriges elitryttare, genom en stor satsning i samarbete med Ridsportförbundet! Och nu får vi ryttare i norr chansen att ta del av hennes kunskap!

Sitsanalys

En sitsanalys tar ca 90 minuter. Sitsen analyseras utan häst, sittandes på en sadelbock med en elektronisk tryckmatta. I analysen ingår behandlingar och övningar för att öka ryttarens symmetri. Tryckmätningen visar vilken effekt övningarna får. Under dagen har Birthe möjlighet att göra 5 sitsanalyser!

Coreträning

Vi kommer att ha ett gemensamt corepass där vi får jobba med exakt de övningar som ryttare behöver för att träna upp sin rakriktning och bålstabilitet. Corepasset är 1,5 timme!

Vi håller avstånd

För att minimera smittrisken kommer vi den här gången inte att ha några åhörare och ingen gemensam mat. Man kommer för sin sitsanalys! Om vädret tillåter kör vi corepasset utomhus. Är det dåligt väder så får vi försöka ha det i ridhuset! Vi kan därför enkelt hålla avstånd och säkerställa allas säkerhet!

Tider

Återkommer med tider.

Länkar

Länk till youtubefilm om Ridsportförbundets satsning på att screena Sveriges ryttarelit:
https://www.youtube.com/watch?v=BVd0msb76go

Länk till första delen i en artikelserie med Birthe Vogelius i Hippsson:
https://www.hippson.se/artikelarkivet/ryttartraning/huvudet-ar-huvudsaken-aven-i-din.htm

 

Bokningsspecifikationer

Biljett Pris Antal
Sitsanalys, 90 minuter 2 900,00kr Slutsålt
Corepass 350,00kr Slutsålt
Bokningen är bindande. Vid avbokning återbetalas kursavgiften endast om Du har ordnat en ersättare till Din plats på kursen eller om det finns andra reserver som kan ta Din kursplats. Vid sjuk eller skadad häst hjälper vi Dig om möjligt att utan extra kostnad ordna en ersättningshäst.

För att Din bokning ska vara giltig och Du ska vara säkrad en plats på kursen så måste Du betala in hela kursavgiften (inklusive mat och boende) inom tre bankdagar. Vid bokning av föreläsningar går det även bra att betala kontant på plats. Betalning av kurser ska ske till BG eller Swish:

  • Bankgiro: 5054-5383
  • Swish: 070-282 29 56
Vid betalning från utlandet till bankgiro gäller följande:
  • IBAN: SE7680000842029447323933
  • BIC: SWEDSESS

Comments are closed.

  • Artikelarkiv

  • Webshop