R+ kurs: Hästens inlärning och beteende

2018-12-02
/
by admin
/
Comments Closed
/
in

R+ kurs: Hästens inlärning och beteende

2018-12-02
/ /
in
/
Comments Closed

Evenemangsdetaljer


Datum: 23-24 februari 2019
Plats: Ridakademi Norr
Instruktör: Angelica Hesselius

 

Vill du ha hjälp med den dagliga kommunikationen mellan dig och din häst? 

Hämta din häst i hagen, parkera vid uppsittningspallen, lyfta och hålla upp hovar, stå lös, lastas eller ge avmaskning är viktiga beteenden i vardagen. En god vardagshantering underlättar för både dig och din häst samtidigt som den stärker er relation. Eller har din häst något beteende som du önskar att du kunde förändra? Din häst kanske blir stressad när den ska få mat, är besvärlig att leda när det blåser ute eller ogillar att man tar under magen på den eller att bli hanterad av främmande människor? Ofta skyller man på att det är en del av hästens personlighet, men även sådana beteenden är till viss del inlärda och går att påverka med rätt verktyg! Och det är just dessa verktyg som Angelica Hesselius kommer att dela med sig av vid den här kursen!

Kursens upplägg och innehåll

Kursen börjar med en teorikväll där vi går igenom grundläggande inlärningsteori och några grundläggande beteenden som vi bygger vår vardagshantering på. Vad är viktigt att tänka på när vi tränar med matbelöningar? Hur kan vi anpassa oss efter den individuella hästen och hur kan vi hjälpa våra hästar att bli mer delaktiga i vardagshanteringen. Att träna belöningsbaserat handlar om hur man tränar så vi kommer att träna varandra under avslappnade former.

Dagen efter jobbar vi praktiskt med enskilda lektioner. Vi diskuterar tillsammans om vad vi fokuserar på och vad som kan vara mest användbart för din häst och dig.  Undervisningen sker i en liten grupp för att få en avslappnad inlärningsmiljö och utrymme för diskussion. Varje ekipage har 2 lektioner a 30-40 min. Under lunchen går vi igenom förmiddagens lektioner eller har ytterligare teoripass.

Fokus vid den här kursen kommer att vara kommunikationen mellan människa och häst och hur man kan använda medveten träning för att underlätta vardagen. Om det är någon av deltagarna som föredrar att använda sina lektioner till att träna markarbete eller ridning med positiv förstärkning så finns det ingenting som hindrar detta.

Vem är Angelica Hesselius?

Hästar och hästträning är Angelicas stora passion, egentligen oavsett inriktning. En häst är en häst och god ridning är god ridning oavsett vad man kallar det! I sin egen ridning fokuserar hon på balans, att det ska vara mjukt och lätt, både utifrån häst och ryttare enskilt och häst och ryttare som enhet. Men främst på att det ska vara roligt! För oss båda! En strävan efter balans och jämnvikt hos både häst och människa. Angelica har också en stor passion för utbildning och fortbildning, vilket starkt präglat hennes liv.

Sedan 2012 har Angelica tränat sina hästar belöningsbaserat och vidareutbildat sig själv inom området. Hon är nu tränare inom Connection Training, efter att ha gått tränarutbildning för Hannah Weston och Rachel Bedingfield.

Angelica är också diplomerad ridlärare inom Integrerad Ridkonst och väpnare inom Akademisk Ridkonst. Den kunskap hon har fått därifrån använder hon idag för att med positiv förstärkning träna hästar både från marken och i ridningen. Angelica håller idag kurser i detta i ett flertal olika länder.

Program

Lördag
16:00-20:00    Teori (inklusive en lättare middag)

Söndag
09:00-13:00   6 praktiska lektioner
13:00-14:00   Lunch
14:00-15:00   Teori/reflektioner på förmiddagens arbete
15:00-18:00   6 praktiska lektioner

Delta med eller utan häst

Kursen är öppen för totalt sex deltagare med häst. Du kommer då att delta i lördagens föreläsning. Sedan får du fundera ut vilket inlärningsprojekt du vill fokusera på under söndagen. Kommer du inte på något eller har för många idéer så kan Angelica hjälpa dig med detta. På söndagen har du två privatlektioner, där Angelica ger dig och din häst sin fulla uppmärksamhet för att ni ska kunna skapa en bra inlärningsprocess eller hitta en lösning till ett problem i hanteringen som du har kört fast i.

För dig som bara vill öka din teoretiska kunskap så finns möjligheten att bara delta i föreläsningen på lördag kväll. Vill du däremot få en inblick i hur man praktiskt lägger upp arbetet med hästen så bör du anmäla dig som åhörare till hela kursen. Du får då både delta i lördagens föreläsning och ta del av alla de praktiska lektionerna under söndagen. Sedan är det bara att fara hem och öva med den egna hästen.

Mat ingår i kurspriset för alla deltagare, oavsett om man deltar med eller utan häst.

Bokningsspecifikationer

Det går inte längre att göra bokningar på det här evenemanget

Comments are closed.

  • Artikelarkiv

  • Webshop