Mina hästar

Valioso

IMG_9216 - version 4

P.R.E
Valack
född 2008-06-06
e: Habano XVII
u: Mariscala XXI

Valioso är Katrins egen uppfödning. Han är en otroligt mild och snäll valack som koncentrerar sig till 100 procent vid arbete. Han har hunnit bli ganska berest och har varit med mig på träningar runt om i Sverige, i Danmark och i Tyskland. Valioso är också den häst som tydligast förklarat för Katrin hur viktig corestabiliteten hos ryttaren är för att kunna utveckla hästens corestabilitet.

 

Missouris Bonita

IMG_9650

American Curly
Sto
född 2007-06-26
e: Missouri Dream
u: Mielka

Bonita köptes sommaren 2014 och är skolhäst på Ridakademi Norr. Hon är vacker, har ett fint temperament och lagom i storlek som passar de flesta elever. Hon har fått ett föl med min tidigare P.R.E-hingst Pizarro (Agira, se nedan) och med Halvblodet Dom Perignon (Crémant, se nedan). Bonita har det senaste året helt förändrat sitt rörelsemönster, fått en fantastisk kadens och blivit väldigt rest och lätt i sin framdel. Anledningen är att hon nu använder sin coremuskulatur för att lyfta upp bröstkorgen.

 

Divina

 

img_3205P.R.E
Sto
född 2015-05-06
e: Pizarro XI
u: Olimpia S

Divina föddes här på gården. Hon är stor, stark och har kraftiga och fina ben. Hon är väldigt trevlig, både i flocken och i all hantering. Våren 2018 red Katrin in Divina och hon är lika trevlig i ridningen som hon är i all övrig hantering. Biomekaniskt har dock grundträningen varit lite mer utmanande. Hon har av naturen stora rörelser, men hon har haft svårt att bära upp dessa korrekt och aktivera sina coremuskler. Divina har tydligt visat att konceptet med att länga överlinjen och svinga fram bakbenen mer inte leder till ökad bärighet. Med sådan träning sänker hon genast bröstryggen och breddar sina bakben. Tack vare träning i en högre form, med lugna och kontrollerade rörelser, har hon nu börjat lyfta bröstryggen och uppnå corestabilitet. Det här är en väldigt spännande häst som med rätt grundarbete kan komma att utvecklas väldigt långt.

 

Agira

 

img_3364P.R.E-Partbreed (Korsning P.R.E/American Cyrly)
Sto
född 2015-06-04
e: Pizarro XI
u: Missouris Bonita

Agira föddes här på gården. Hon har fina, stabila gångarter och framför allt en taktfast och fin galopp. Hon är också väldigt snabb! Hon föddes brun, men det märktes snabbt att hon var skimmel. Hon är en orädd och väldigt social liten häst. Katrin red in henne våren 2018 och redan från början var alla tre gångarterna lika stabila under ryttare som de är i frihet. Det här är en häst som i princip inte behöver utbildas, för hon speglar automatiskt ryttarens sits och formar sig helt utifrån sitsen. En väldigt trevlig, stabil och lättriden häst!

 

Seratus

img_3226P.R.E-Partbreed (Korsning P.R.E/Halvblod)
Valack
född 2016-05-21
e: Kærgaardens Dom Perignon
u: Olimpia

Seratus är född här på gården. Som unghingst var han den mest vänliga och trevliga lilla hingst man kan tänka sig. Nu är han kastrerad och tränas lite i frihetsdressyr i väntan på att bli tillräckligt gammal för att kunna påbörja sin utbildning till ridhäst.

 

Crémant

img_3280Korsning Halvblod/American Curly
Valack
Född 2016-06-02
e: Kærgaardens Dom Perignon
u: Missouris Bonita

Crémant är född här på gården. Han är en väldigt nyfiken liten krabat och än så länge mer söt och näpen än kraftfull och elegant! Han får en grundutbildning i frihetsdressyr i väntan på att växa till sig så mycket att han kan påbörja sin utbildning till ridhäst.

 

Éowyn

Fredriksborgare
Sto
Född 2017-06-19
e: Sargo Vejleby
u: Lady Godiva

Titta vilka fantastiska ben den här lilla älvan har! Hennes rörelser är helt fantastiska. Men hon var det mest envisa lilla föl man kan föreställa sig. Tur att det inte är det första föl Katrin har! Det ska bli spännande att se hur denna skönhet utvecklas!

  • Artikelarkiv

  • Webshop