Mina hästar

Valioso

IMG_9216 - version 4

P.R.E
Valack
född 2008-06-06
e: Habano XVII
u: Mariscala XXI

Valioso är min egen uppfödning. Han är en otroligt mild och snäll valack som koncentrerar sig till 100 procent vid arbete. Han har nu fått ta över efter Belligero som den häst som jag huvudsakligen har med på kurser och när jag åker iväg som veckoelev. Han har hunnit bli ganska berest i och med att han är den häst som jag de senaste åren har tagit med mig när jag har åkt och tränar för olika tränare. Han har därför hunnit följa med till Christofer Dahlgren i Hällekis, Bent Branderup i Danmark och Marius Schneider i Tyskland. Hur vår träning utvecklades under dessa resor kan du läsa mer om i artiklarna därifrån.

 

Missouris Bonita

IMG_9650

American Curly
Sto
född 2007-06-26
e: Missouri Dream
u: Mielka

Bonita köptes sommaren 2014 och är skolhäst på Ridakademi Norr. Hon är vacker, har ett fint temperament och lagom i storlek som passar de flesta elever. Hon har fått ett föl med min tidigare P.R.E-hingst Pizarro (Agira, se nedan) och med Halvblodet Dom Perignon (Crémant, se nedan).

Olimpia S

IMG_9048

P.R.E
Sto
född 2004-03-01
e: Jaleoso II
u: Enjundia S

Olimpia köptes hösten 2013 och är skolhäst på Ridakademi Norr. Olimpia är ett avelssto från Spanien och har innan hon kom hit haft 3 stycken föl. Hon är tålmodig och har ett lugnt temperament vilket gör henne till en bra skolhäst på Ridakademi Norr. Olimpia fick 2015 ett stoföl, Divina och 2016 ett hingstföl, Seratus.

Divina

 

img_3205P.R.E
Sto
född 2015-05-06
e: Pizarro XI
u: Olimpia S

Divina föddes här på gården. Hon är stor, stark och har kraftiga och fina ben. Redan som föl kunde hon alla rörelser som vi annars kämpar för att lära våra hästar. Hon är dessutom väldigt trevlig, både i flocken och i all hantering.

Agira

 

img_3364P.R.E-Partbreed (Korsning P.R.E/American Cyrly)
Sto
född 2015-06-04
e: Pizarro XI
u: Missouris Bonita

Agira föddes här på gården. Hon har fina, stabila gångarter och framför allt en taktfast och fin galopp. Hon är också väldigt snabb! Hon föddes brun, men det märktes snabbt att hon var skimmel. Hon är en orädd och väldigt social liten häst.

Seratus

img_3226P.R.E-Partbreed (Korsning P.R.E/Halvblod)
Hingst
född 2016-05-21
e: Kærgaardens Dom Perignon
u: Olimpia

Seratus är född här på gården. Han är den mest vänliga och trevliga lilla hingst man kan tänka sig. Det ska bli spännande att se vad det blir av honom när han växer upp!

Crémant

img_3280Korsning Halvblod/American Curly
Hinst
Född 2016-06-02
e: Kærgaardens Dom Perignon
u: Missouris Bonita

Crémant är född här på gården. Han är en väldigt nyfiken liten krabat och än så länge mer söt och näpen än kraftfull och elegant!

  • Artikelarkiv

  • Webshop