Ridakademi Norr

Ridakademi Norr är ett centrum i Europas nordligaste del där norra Sverige, Finland och Norge möts.

Anläggningen finns i Vännäs ca 2,5 mil från Umeå i ett lugnt och naturskönt område. Omgiven av Vindelävlen (en av de sista outbyggda älvarna i landet) och åkermark så får både hästar och elever en idyllisk tillvaro och en plats för lärande.

Bild på Ridakademi Norr

Centrumets grundare, upphovsman och den som driver anläggningen är Katrin Wallberg, Riddare och licensierad tränare inom Akademisk Ridkonst. Tanken med centrumet är att göra kvalitativ utbildning tillgänglig även för oss nordbor där man erbjuds att ta del av kunskap från internationella instruktörer av dignitet, svenska framstående instruktörer samt utbildning av Katrin Wallberg.

På Ridakademi Norr är det inte bara instruktörer från Riddarskapet som undervisar, utan även andra instruktörer. Syftet med centrumet är utveckling och ibland är det också nyttigt att hämta andra infallsvinklar och inspiration.

För att upprätthålla en hög kvalitet på undervisning och för att möjliggöra examinationer inom riddarskapet håller Bent Branderup årligen clinic på Ridakademi Norr. De som vill avlägga prov kan då göra det under clinicen.

Det förekommer även andra allehanda aktiviteter såsom att sy egna ridkläder, filmkvällar, föreläsningar, hovvård och annat nyttigt som är utbildande för elever.

Väderprognos:
Undrar Du hur vädret kommer att vara under din vistelse? Här ser du en väderprognos för Ridakademi Norr de kommande två dygnen:

  • Artikelarkiv

  • Webshop