Videolektioner

Nu kan du ta lektioner för Katrin Wallberg även om du inte har möjlighet att åka till Ridakademi Norr! Detta sker genom distansundervisning via video. Du kan antingen boka tid för en onlinelektion eller skicka en film för kommentarer.

Onlinelektion

Du bokar tid för en lektion på samma sätt som om du skulle ta en “vanlig” lektion här på Ridakademi Norr. Men istället för att komma hit så filmar du lektionen och livestreamar den till Katrin. Samtidigt är vi uppkopplade via telefon, så att Katrin kan instruera dig när du rider. Varje lektion är ca 45 minuter och kostar 500 kr.

Gör så här

 1. Boka tid för en onlinelektion. Antingen mailar du till katrin.wallberg@ridkonst.nu eller också skickar du ett meddelande till Katrin Wallberg via messanger.
 2. Ordna någon som kan filma ditt träningspass och livestreama det via t.ex. youtube, facebook, ridesum eller någon annan kanal. Skicka en länk till Katrin.
 3. Ring upp Katrin från ett telefon som du har i fickan. Se till att du har ett fungerande headset så att du och Katrin kan prata under lektionen. Du kan ringa som ett vanligt telefonsamtal till 070-282 29 56 eller ringa upp via t.ex. messanger.
 4. Kör igång med lektionen och hoppas att all teknik sköter sig!

Skicka en video

Ett annat alternativ är att filma träningen av din häst och skicka en film för synpunkter.

Katrin kommer att muntligt kommentera hela din träning av din häst. När du tittar på filmen med hennes kommentarer får du träning i att själv se vad det är som din häst gör samtidigt som Katrin kommenterar vad som händer. Du kan också se om ett avsnitt flera gånger för att lära dig mer av det. Filmen med Katrins kommentarer är antagligen betydligt längre än originalfilmen, eftersom Katrin ofta trycker paus i filmen för att kunna ge mer utförliga kommentarer eller lägger in en repris av någon detalj som hon vill göra eleven särskilt uppmärksam på. Som en extra summering av lektionen så får ni även de viktigaste kommentarerna skriftligt i en pdf-fil.

Det enklaste sättet att skicka filmerna mellan varandra är via Youtube. Det innebär dock inte att alla kan titta på filmerna. Katrin lägger ut alla videolektioner som “olistade”, vilket innebär att det bara är de som har en direktlänk till filmen som kan se den.

Varje videolektion kostar 500 kr.

Gör så här

 1. Betala 500 kr för en lektion.
 2. Filma din träning. Det kan vara ridning, markarbete, longering eller något annat arbete som du vill få feedback på. En film på 15-20 minuter brukar vara ganska lagom.
 3. För över filmen till din dator.
 4. Lägg in filmen på din egen youtubekanal och maila en länk till Katrin på katrin.wallberg@ridkonst.nu. Om du inte vill att andra ska kunna se din film så lägger du ut den som “Olistad” istället för “Offentlig”.
 5. Vänta på Katrins feedback. Eftersom videolektionerna inte är förbokade kan det ibland ta några dagar. Du får ett mail med en länk till en film där Katrin muntligt kommenterar din träning och du får en pdf-fil med sammanfattande kommentarer.

Betalning

Du kan betala dina videolektioner eller onlinelektioner på följande sätt:

 • Bankgiro: 5054-5383
 • Swish: 070-282 29 56

Vid betalning från utlandet gäller:

 • IBAN: SE7680000842029447323933
 • BIC: SWEDSESS
 • Artikelarkiv

 • Webshop