Skolhästar

På Ridakademi Norr står skolhästen Bonita till förfogande för eleverna. Hon kan användas både av elever som vill delta i en kurs, vara veckoelev eller ta enstaka lektioner.

Bonita är skolhäst på Ridakademi Norr! Hon är en släthårig American Curly på 153 cm, som jobbar med fin bärighet i alla gångarter. Ett perfekt tillfälle att få prova hur äkta bärighet och corestabilitet känns!

 

Det finns flera anledningar till att nyttja skolhästar på Ridakademi Norr. Du kanske inte har någon egen häst, men ändå vill utveckla din ridning. Du kanske av någon anledning har svårt att ta med dig din häst till Ridakademi Norr (t.ex. för att du bor långt borta eller för att hästen är svår att transportera). Då är det perfekt att kunna använda skolhäst så att du kan utbilda dig här och sedan åka hem och praktisera detsamma med din egen häst. Ibland kan det också vara en fördel att delta med en utbildad häst, så att man får lära sig själv innan man ska lära sin häst någonting.

Katrin Wallberg lägger ned mycket tid och arbete på skolhästarnas utbildning. Bonita är en perfekt häst att rida om man vill lära sig att lyfta hästens bröstrygg och aktivera coremuskulaturen. Hon är stabil och snäll, men bjuder bara på det där lilla extra ifall ryttaren formar sin sits rätt och aktiverar sin egen coremuskulatur.

  • Artikelarkiv

  • Webshop