Clinic med Juan Romero Mancera

2019-05-04
/
by admin
/
Comments Closed
/
in

Clinic med Juan Romero Mancera

2019-05-04
/ /
in
/
Comments Closed

Evenemangsdetaljer


Plats: Ridakademi Norr
Tid: 8-10 november 2019
Instruktör: Juan Romero Mancera

Är du nyfiken på den spanska ridningen? Då ska du inte missa den här kursen! Juan Romero Mancera är en riktigt bra representant och ambassadör för den gamla spanska ridningen när den var som bäst! Utan stress och press ska hästen lära sig hur den ska bära upp sig bakifrån, så att den kan använda sin fulla potential.

Alta Escuela

Juan baserar sin ridning på den gamla spanska ridningen Alta Escuela. Han krånglar inte till det tekniskt, utan är istället fokuserad på att ridningen ska vara funktionell. Fokus på flöde, takt och tempo. Ryttaren skapar förutsättningar för hästen att göra de rörelser man ber om, för då kommer hästen att göra rätt. Känslan för hästen är Juans ledord.

Vem bör gå kursen?

Den här kursen vänder sig till den som vill vidareutveckla och förfina sin ridning på hästens villkor! Man behöver inte ha nått en speciell nivå i sin ridning för att delta i kursen, utan varje ekipage arbetar på sin nivå. Ett ekipage kan arbeta med grunderna medan ett annat ekipage jobbar med övningar som piaff, passage och galoppiruetter.

Har du en P.R.E eller Lusitano är det här en självklar kurs för dig, eftersom Juan kan de iberiska hästarna utan och innan. Han har även erfarenhet av varmblod och andra hästraser och tycker att det ska bli spännande att få bekanta sig med den svenska kallblodstravaren!

Vad ingår i kursen?

Som ryttare så får du under kursens tre dagar totalt sex privatlektioner för Juan. Man hinner alltså både arbeta med problem i grunderna och gå vidare i ryttarens och hästens inlärning. Juan kommer inte att ha några formella teorilektioner, utan han förklarar tillvägagångssätt, inlärning och mål löpande under lektionerna.

Du kan även passa på att komma som åhörare. Du får då en god inblick i hur den spanska ridningen är utformad när den är som bäst! Du kommer att få se många olika ekipage och hur alla ryttare och hästar kan vidareutvecklas utan stress och press! Om du inte har tid att delta hela helgen kan ett alternativ vara att komma en stund på fredagen för att se ekipagens startpunkt och hur Juan väljer att initiera inlärningsprocessen, och sedan följa upp det med att se resultatet på söndagen. Du väljer själv i vilken utsträckning du vill delta.

Vem är Juan Romero Mancera?

Juan Romero Mancera har i 26 år arbetat tillsammans med Miguel Barrionuevo, grundaren till Appassionata och en av Nuño Oliveiras elever. Juan driver en gård i Malaga, dit man kan komma och rida på hans välskolade hästar.

Språk

Juan kan en del engelska, men blandar det med spanska. Vi kommer att ha simultantolkning till både engelska och svenska, så varje ryttare får välja det språk man föredrar!

Program

Fredag
09:00-13:00   Ridning 8 ekipage x 30 minuter
13:00-14:00    Lunch
14:00-18:00    Ridning 8 ekipage x 30 minuter
ca 19:00           Middag

Lördag
09:00-13:00   Ridning 8 ekipage x 30 minuter
13:00-14:00    Lunch
14:00-18:00    Ridning 8 ekipage x 30 minuter
ca 19:00           Middag

Söndag
09:00-13:00   Ridning 8 ekipage x 30 minuter
13:00-14:00    Lunch
14:00-18:00    Ridning 8 ekipage x 30 minuter

Priser

Ryttare (6 lektioner och stallplats ingår)     5 900 kr
Åhörare (per dag)                                                 500 kr
Åhörare (alla 3 dagar)                                       1 100 kr
Boende (tor-sön, del i 2- eller 3-bäddsrum):  990 kr
Matpaket (all inclusive, alla 3 dagar):              920 kr
Matpaket per dag (exkl. middag):                     160 kr

 

Utskriftsvänlig information

 

 

 

Bokningsspecifikationer

Det går inte längre att göra bokningar på det här evenemanget

Comments are closed.

  • Artikelarkiv

  • Webshop