Gästinstruktörer på Ridakademi Norr 2016

2015-11-19
/
by admin
/
Comments Closed
/

Gästinstruktörer på Ridakademi Norr 2016

2015-11-19
/ / /
Comments Closed

2016 blir det ett riktigt spännande år! Då kommer flera skickliga gästinstruktörer till Ridakademi Norr och har kurser! Alla instruktörerna har Akademisk Ridkonst som sin huvudsakliga inriktning, men bortsett från det så är de väldigt olika och har olika fokus i träningen. De kompletterar därför varandra väldigt bra! Eller vad sägs om:

 • Bent Branderup
  7-8 maj

  Mannen bakom Akademisk Ridkonst! Missa inte tillfället att se honom lära ut “sin egen” ridning. Det här är också enda tillfället på året då det finns möjlighet att göra prov inom Akademisk Ridkonst i norra Sverige, Norge eller Finland!
 • Marius Schneider
  8-9 oktober

  Mästare inom Akademisk Ridkonst! För tredje året i rad gästar han Ridakademi Norr. Han är en av de skickligaste ryttare och instruktörer jag har stött på. Hans fokus är att få hästen i balans mellan hjälperna och sedan “fluently” kunna föra den i alla riktningar. En mjuk och harmonisk ridning med små hjälper. I tidigare artiklar kan Du läsa om hans tidigare kurser här.
 • Annika Keller
  19-20 mars
  Detta blir första gången Annika undervisar i Sverige! Förutom tränare inom Akademisk Ridkonst är Annika också osteopat för hästar och har ett gediget intresse för hästarnas biomekanik. Istället för att ständigt korrigera obalanser i hästarna bakåt eller åt sidorna korrigerar hon bakbenen framåt! Resultatet blir hästar som kliver bättre fram med sina bakben! Det känns väldigt spännande att få ta del av hennes undervisning här.
 • Ylvie Fros
  30-31 januari och 24-25 september

  Inom den Akademiska Ridkonsten är ett av målen att kunna föra hästen huvudsakligen utifrån sitsen, med kentauren som förebild. Det finns många instruktörer som lägger stor vikt vid att träna ryttarens sits, ofta med fokus att skapa avslappning och följsamhet. De flesta är dock helt självlärda och har egentligen mer kunskap om hästens biomekanik än om ryttarens. Ylvie har löst detta genom att utbilda sig både inom Akademisk Ridkonst och inom Centrerad Ridning. Hon kombinerar dessa två discipliner på ett väldigt träffsäkert sätt. Det är inte konstigt att hon har blivit en eftertraktad instruktör i stora delar av världen för sin unika kunskap.

Kurserna läggs snart ut i kursbokningen! Först ut blir kursen för Ylvie Fros den 30-31 januari. Den kommer du snart att kunna boka plats på. Först till kvarn är det som gäller, för det här är en kurs som nog kommer att fyllas väldigt snabbt… Eftersom kursen inriktar sig mer på ryttaren än på hästen så går det att låna en av skolhästarna här på Ridakademi Norr om Du inte har möjlighet att ta med Din egna häst.

Gästinstruktörer 2016

Comments are closed.

 • Artikelarkiv

 • Webshop