Fler föl på gården!

2015-06-18
/
by admin
/
Comments Closed
/

Fler föl på gården!

2015-06-18
/ / /
Comments Closed

Mitt i förberedelserna inför kursen med Bent Branderup födde Olimpia i ett obevakat ögonblick stofölet Divina! Det kan ni läsa om i ett tidigare blogginlägg! Därefter hade vi några lugna veckor här på Ridakademi Norr! Tills nästa stora kurs närmade sig. Den här gången var det Christofer Dahlgren som skulle komma hit.

På natten till torsdagen den 4 juni fick Bonita ett litet stoföl, Agira. Även det missade vi! Bonita stod lugnt och åt när jag tittade till henne. Nästa gång jag kom dit (strax efter midnatt) låg det ett nyfött föl intill henne. Som tur var hade allt gått bra, men den lille hade väldiga problem att förstå hur man skulle vrida sitt huvud för att få in spenarna i munnen… Att Bonitas mjölk inte hade runnit till ordentligt gjorde inte det hela lättare. Det blev liksom så liten belöning för arbetet när hon bara fick ut några droppar mjölk. Det blev en lång natt för oss innan vi bedömde att hon åt tillräckligt bra för att vi skulle kunna gå isäng. Tidningsbudet tyckte nog att vi hade väldigt underliga arbetstider när han körde förbi kl. tre på morgonen och vi höll på att sätta upp en extra tråd kring hagen för att den skulle vara helt fölsäker…

IMG_7278

Agira, alldeles nyfödd!

IMG_7281

Agira provar om det går att stå på de långa, vingliga benen…

IMG_7313

Agira är nu tre timmar gammal och nu börjar benen bli stadigare.

IMG_7300

Agira och Bonita!

Två dagar efter Agiras födelse drog kursen för Christofer Dahlgren igång ordentligt, men ca 35 personer på Ridakademi Norr. Då tycker Chephira att det är lämpligt att föla! Natten till söndag får hon ett underbart litet stoföl, än så länge namnlöst.

IMG_7392

Chephiras föl.

IMG_7412

Chephiras föl är nu en dag gammalt och benen börjar räta ut sig allt mer.

IMG_7414

Kul att prova benen med en liten galopp!

Alla tre föl som vi har fått i sommar är efter Pizarro. Agira är alltså korsning American Curly/P.R.E och Chephiras föl är korsning Welsh Cob/P.R.E.

Comments are closed.

  • Artikelarkiv

  • Webshop