Bent Branderup ® Trainer

2014-12-06
/
by admin
/
Comments Closed
/

Bent Branderup ® Trainer

2014-12-06
/ / /
Comments Closed
Jag har nu uppdaterat min hemsida med information om vad Bent Branderup ® Tränare innebär!

bentbranderuptrenare-utan namnBent Branderup ® Tränare – en kvalitetssäkring. Det är en trygghet att som elev vända sig till en Bent Branderup ® Tränare, eftersom man då vet att det är Akademisk Ridkonst by Bent Branderup © man får!

Akademisk Ridkonst med Bent Branderup ®
Den Akademiska Ridkonstens baseras på kunskap från de gamla mästarna inom ridkonsten. Det börjar med Xenophon, Pluvinel, Newcastle, Gueriniere och fortsätter fram till Steinbrecht, om man bara nämner de som haft mest betydelse för eftervärlden.

Bent Branderup viger sitt liv till den Akademiska Ridkonsten. Om och om igen studerar han de gamla mästarna, studerar sina hästar och sina elever och ifrågasätter sitt arbete.

Den akademiska Ridkonsten har blivit en livslång skola för Bent Branderup. Hans mål är att återupptäcka kunskapen och själen hos de gamla mästarna. Sedan många år undervisar och utbildar han människor och hästar inom den Akademiska Ridkonsten vid sin anläggning i Danmark och över hela Europa.

Skärmavbild 2014-12-06 kl. 07.22.55Bent Branderup ® Tränare
För det här arbetet har Bent Branderup valt ut några medlemmar ur riddarskapet, som sett den Akademiska Ridkonsten som sitt kall och som genomsyras av sin passion för arbetet med hästar.

De lägger särskild vikt vid sin egen fortgående träning och strävar efter fortsatt utveckling. Det är dessa som är kvalificerade att utbilda och kalla sig Bent Branderup ® Tränare. Deras ambition är att sprida den Akademiska Ridkonsten över världen, granska sitt eget arbete och utveckla sig själv tillsammans med Bent Branderup och den Akademiska Ridkonsten.

”Two spirits who want to do
what two bodies can.”

Härigenom blir allt fler medvetna om den Akademiska Ridkonsten. För att kunna möta efterfrågan från intresserade människor över världen har Bent Branderup skapat möjligheten att bli en Bent Branderup ® Tränare.

Vilka krav ställs på en Bent Branderup ® Tränare?
Det grundläggande kravet för att bli licensierad är att vara en aktiv medlem i Riddarskapet. De licensierade tränarna har varit Bent Branderups elever under många år. De ha visat sin förmåga att träna olika hästar och/eller elever, vilket gör dem till pålitliga samarbetspartners i utbildningen av hästar och ryttare.

Tränarlicensen är giltig i ett år och ställer krav på tränaren att han/hon uppfyller vissa speciella kriterier:

En Bent Branderup ® Tränare förbinder sig att få sitt arbete kontrollerat och väglett av Bent Branderup minst två gånger per år, och att fortsätta att utvecklas genom att förbättra – eller åtminstone bibehålla – den nivå han/hon höll vid den senaste kontrollen.

Bent Branderup ® Tränare har också möjligheten att delta i olika vidareutbildningar för tränare inom den Akademiska Ridkonsten. Det krävs att man deltar vid minst ett sådant utbildningstillfälle per år för att behålla sin licens. En vidareutbildning kan vara att träna som veckoelev eller att delta i ett speciellt tränarseminarium.

bentbranderuptrenareLicensierad tränare sedan möjligheten infördes 2012
Katrin Wallberg var en av ett tjugotal tränare i Europa som handplockades av Bent Branderup när han 2012 införde möjligheten att bli licensierad tränare. Hon ser det dels som en ära att ha Bent Branderups förtroende att representera honom i sin träning, men också ett ansvar som hon tar på största allvar. För att leva upp till Bents förtroende satsar Katrin mycket av sin tid på sin egen utveckling som ryttare och tränare a hästar. Hon lägger också stor vikt vid att förbättra strukturen i träningen så att den både blir mer logisk för hästarna att lära sig och enklare att förmedla till elever.

Comments are closed.

  • Artikelarkiv

  • Webshop